jaghardysmeli.blogg.se

2015-04-30
21:57:15

Hej Julia!



"Hej! Jag har själv dysmeli och har haft det sen jag föddes. De senaste 10-12 åren har jag alltid gömt min protes, typ med tröjor som har långa ärmar och så. Börjar bli väldigt trött på det, det är enormt påfrestande att gömma sig hela tiden. Har du något tips på hur jag ska tänka och göra för att sluta gömma mig? Hur har du gjort? Har du alltid varit öppen med att du har dysmeli? Jag har jättesvårt att prata med andra om det och det är ett jättekänsligt ämne för mig. Ha det så bra. / Julia"


Hej Julia! 
Mitt tips till dig är, sluta göm dig! Kasta dig ut och låt dig synas. Känn dig vacker och känn dig fri att vara den du är. 
Jag gömde min protes och när jag inte ville ha den mer gömde jag min stump i långa tröjärmae och vågade inte riktigt visa upp mig. Men varför ska vi gömma oss? Varför känner vi att vi behöver gömma oss? Vi har lika stort värde som alla andra på den här jorden. Vi har alla deffekter men vi är alla lika perfekta, för just den som du är, det är den du ska vara. Så måste det ju vara? 
Jordgubbar är gott, men det är ännu godare med en fruktsallad med massor av olika goda frukter och bär, med olika former, färger och smaker. 
Vi ser alla olika ut och tur är väl det, tänk vad tråkigt allting skulle vara annars. 

På modevisningen pekade, som befarat, ett litet barn på mig och jag grät när jag kom hem för just då var det det enda jag minndes. 
Men nu såhär i efterhand minns jag hur fin jag kände mig när jag fick mitt hår stylat och hur stark jag kände mig när jag vågade gå ner för trappan inför alla de människor som tittade på just mig. 
Det finns inget enkelt sätt att lära sig att acceptera och tycka om sig själv. Jag är missnöjd med mig själv ganska ofta, men idag är det väldigt sällan mina negativa tankar går till min dysmeli.
Så våga synas, känner du dig ful eller skäms för dig själv, styla håret och tänk på hur galet snyggt ditt hår är! Låt dina tankar gå från att dom tittar på min protes till ooh mitt hår måste verkligen vara galet snyggt idag, så som alla tittar.  

Mitt ena ögonlock har sämre muskler än det andra och det syns ibland på bilder, men vad gör det om 100 år? Idag var jag hos frisören och efter det hos tandläkaren och tog ut min tandställning. Jag väljer i denna bild att fokusera på mitt nyklippta fräsha hår och mina galet snygga tänder! 
Heja dig Julia!