jaghardysmeli.blogg.se

2014-10-18
17:02:59

Protesen

 
 
 
 
Hej! Här är min nya, kosmetiska protes. Det första jag gjorde var såklart att måla matchande nagellack på den, vilket var väldigt svårt då jag väldigt väldigt sällan målar någon annans naglar och är därför inte van att måla naglar med vänsterhanden. Naglarna kommer att nötas ner med tiden men tills dess vill jag att de ska se så fina ut som möjligt. Jag har även provat mina ringar och de passar fint på den. 
 
Färgen på protesen tycker jag är sisådär. Den är väldigt grå och matt i jämförelse med min andra arm. Händerna är väldigt lika i storleken (min vänstra ser lite större ut men jag tror att det är en illusion på grund av mina långa naglar) och även armarnas tjocklek eftersom de tog mått på min vänsterarm och gjorde protesen ut efter dem. 
 
Har jag då använt protesen så som jag sa till mig själv att jag skulle?
- Svaret är, tyvär nej. 
Första gången jag tog på mig protesen tog jag av den lika snabbt och sa till mina föräldrar att jag hatar den. 
Och det gjorde både jag och min kropp. Vi undrade båda vad sjutton som hände med min lilla, smidiga arm, som jag så väl gör allt jag vill med idag. 
Jag har inte haft protses på 5 år så jag borde givetvis inte ha förväntat mig något annat än den reaktionen. 
 
När jag försöker ha den på mig här hemma eller hemma hos min pojkvän tar jag av den när jag faktiskt måste använda min högerarm. Jag minns inte hur man gör saker med en protes längre och har helt och hållet vant mig vid att vara utan den. När jag ska knäppa jackan är den ivägen, när jag ska stänga väskan är den ivägen och när jag ska fotografera med min systemkamera går det inte alls. 
Jag trodde inte att jag skulle ha glömt så pass mycket som jag faktiskt har gjort så jag blev lite chockad tror jag. 
 
Jag ska som sagt ge mig på att börja träna med protesen på. Mitt första mål är att löpträna med den på. 
Förövrigt har jag köpt gymkort för att verkligen träna ryggen och magen ordentligt. Dock tänker jag inte ha protesen på gymmet, jag anser att den endast kommer att vara ivägen där. 
Kommer ni ihåg att jag nämnde att jag ville ha en träningsprotes innan jag åkte till Örebro? Jag frågade efter det men det var en proteshylsa med en krok längst ut för att kunna ta tag i handtag med. Jag känner inte att jag vill bli gymmets nya kapten krok, så jag sade nej till den. 
 
En negativ egenskap med protesen är att den påminner mig om hur jag skulle se ut om jag var född med två armar och det gör mig lite ledsen då jag i vanliga fall inte brukar tänka på det. Jag försöker tänka bort skarven och tänker  "Vad snygg jag skulle vara om den där bara kunde ha suttit där från början" Vilket är väldigt tråkiga tankar och jag föredrar att tänka på roligare saker, såklart.  
 
Jag hoppas att ni frågar om det är något ni undrar över eller vill veta mer om
Kram Hilda